Bančništvo in finance
 

Področje dela

 
 
 

Bančništvo in finance

Finančnim institucijam in družbam svetujemo pri širokem spektru pravnih vprašanj, povezanih z bančništvom in financami, med drugim tudi glede pridobivanja kapitala, kapitalskih zahtev, statusnopravnega, poslovnega in finančnega prestrukturiranja, upravljanja problematičnih sredstev in prodaje slabih posojil. Strankam svetujemo pri čezmejnem opravljanju reguliranih in nereguliranih storitev, listinjenju, izvedenih finančnih instrumentih (ISDA in povezani dogovori o zavarovanju, priprava pogodb z izvedenimi finančnimi instrumenti, prikrojenih potrebam stranke), financiranju prevzemov in splošnih posojilnih shemah.

Nedavno smo z inovativnimi rešitvami strankam pomagali na področju sintetičnega in klasičnega listinjenja vrednostnih papirjev z izvorom v bankah in lizinških družbah, pri transakcijah s strukturiranimi vrednostnimi papirji, unovčenju zavarovanj (vključno z izvedbo avkcij in prodajnih postopkov za račun strank), zastopali smo kupce in prodajalce slabih posojil in jim svetovali pri raznih vprašanjih s področja insolventnosti in izpodbijanja pravnih dejanj stečajnega dolžnika. Naša družba je na slovenskem trgu priznana kot družba, ki se v sodnih postopkih ukvarja z najzahtevnejšimi primeri s področja bančništva in lizinga.

Stranke o nas

Grega Peljhan na slovenskem trgu uživa velik ugled, predvsem po zaslugi njegovega pristopa k delu, pri katerem »je neposreden in stremi k za vse sprejemljivi rešitvi«. (O njem v Chambers Global 2015.)

»Odvetniki Odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji so zelo cenjeni in konsistentno predlagajo zelo uporabne nasvete.« (O družbi v Chambers Europe 2015.)

Odvetnika Grega Peljhana stranke cenijo zaradi njegovih sposobnosti na področju bančništva, gospodarskega prava ter združitev in prevzemov. (O njem v Chambers Global 2014.)

»To je ena izmed dveh lokalnih družb, ki vzdržujeta mednarodne standarde.« (O družbi v Chambers Europe, 2013.)

»Zelo smo zadovoljni. Odvetniki imajo veliko evropskih izkušenj in jim lahko zaupamo. Hitro se odzivajo, nudijo celoten obseg storitev in vse odgovore dobiš na enem mestu.« (O družbi v Chambers Europe, 2013.)

»Neizmerno sem zadovoljen s storitvami Odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji. Odvetniki so ponudili rešitve in se z nami o vsem pogovorili. Vrhunska odvetniška družba.« (O družbi v Chambers Europe 2014.) 

 
 
 

  •  

    Ocena družbe v mednarodnih katalogih odvetniških družb: